Η πρώτη θεολογική ομάδα Βικιπαίδειας

Το Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με το Διορθόδοξο Κέντρο της Εκκλησίας της Ελλάδος και τoν Σύλλογο Σχολείων Κοινότητας Βικιπαίδειας Ελλάδας ξεκίνησαν το νέο επιμορφωτικό πρόγραμμα – εργαστήριο με θέμα: «Εισαγωγή στη συγγραφή λημμάτων στη Βικιπαίδεια».

Μεταπτυχιακοί φοιτητές, υποψήφιοι διδάκτορες, αλλά και ερευνητές, συνοδευόμενοι από τον Καθηγητή της «Ερμηνείας της Καινής Διαθήκης» του τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας κ. Σωτήρη Δεσπότη, έχουν την ευκαιρία μέσα από αυτό το εργαστήριο να συνδυάσουν την εκπόνηση εργασιών και τη συνεισφορά στην ελεύθερη και ανοιχτή εγκυκλοπαίδεια της Βικιπαίδειας με τον εμπλουτισμό των θεολογικών λημμάτων.

Είναι η πρώτη φορά που σχεδιάζεται ένα εργαστήριο Βικιπαίδειας με στόχο τη συγγραφή, τη διόρθωση και την ανάπτυξη λημμάτων με θεολογικό – εκκλησιαστικό περιεχόμενο, ώστε να ενισχυθεί η παρουσία του θεολογικού λόγου στη διαδικτυακή κοινότητα.

Η Ιερά Σύνοδος τίμησε τον προστάτη της Όσιο Φώτιο

Τιμήθηκε σήμερα στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πεντέλης η μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Φωτίου Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως του Μεγάλου, ο οποίος είναι και ο Προστάτης της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Δείτε περισσότερα