Στο σχολικό συγκρότημα “Esperanza” στο πλαίσιο του Erasmus+ Sophie Project

Στο πλαίσιο των εργασιών του #Erasmus+ Sophie Project υπό τον τίτλο “Fostering safe and inclusive online learning” που διεξάγεται στην Βαρκελώνη, οι εκπρόσωποι των χωρών του ευρωπαϊκού consortium επισκέφθηκαν το σχολικό συγκρότημα “Esperanza”, το οποίο ανήκει στον Οργανισμό Ενοριακών Σχολείων της Αρχιεπισκοπής της Βαρκελώνης. Ο εν λόγω οργανισμός εποπτεύει 18 σχολεία. Ο Ναός της Αμώμου Συλλήψεως της Θεοτόκου αποτελεί το βασικό κέντρο της σχολικής ζωής, αλλά και το σημείο αναφοράς για όλη την ευρύτερη γεωγραφική περιοχή χρησιμοποιώντας το εκπαιδευτικό μοντέλο της συμπερίληψης με τεράστια αποδοχή και απόδοση. Ο Σέργιος Βοΐλας και η Καλλιόπη Μαυραγκά συμμετείχαν στην διεθνική συνάντηση μετεκπαίδευσης κάνοντας προτάσεις, παρουσιάσεις, και ετέθησαν τα θεμέλια για την διεξαγωγή διεθνούς συνεδρίου για το εν λόγω πρόγραμμα στο Διορθόδοξο Κέντρο της Εκκλησίας της Ελλάδος τον Απρίλιο του 2024. #SOPHIEPROJECT #SOPHIEDUCATION

Διακοινοβουλευτικό Παγκόσμιο Συνέδριο Διαθρησκειακού Διαλόγου “Working together for our common future”

Πραγματοποιήθηκε στο Μαρακές, Μαρόκο 13-15 Ιουνίου 2023 το πρώτο Διακοινοβουλευτικό Παγκόσμιο Συνέδριο Διαθρησκειακού Διαλόγου με θέμα: “Working together for our common future”.
Εκπρόσωποι κοινοβουλίων, θρησκευτικοί ηγέτες και εκπρόσωποι θρησκευτικών κοινοτήτων και οργανισμών συναντήθηκαν και συζήτησαν τους τρόπους σχέσης και συνεργασίας των κοινοβουλευτικών ομάδων με τις θρησκευτικές κοινότητες και κατέληξαν σε συγκεκριμένες προτάσεις προς τα κοινοβούλια. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ εκ του Οικουμενικού Θρόνου υπήρξε ομιλητής στο συνέδριο. Παραβρέθηκαν επίσης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρθαγένης και Βορείου Αφρικής κ. Μελέτιος με συνοδεία Ιερέων εκ της ενορίας του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Καζαμπλάνκας, καθώς και εκπρόσωποι εκ του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων. Επιπρόσθετα στο εν λόγω συνέδριο συμμετείχε και αντιπροσωπεία της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας. Παράλληλα οι Fellows Alumni KAICIID συμμετείχαν στις εργασίες και πραγματοποιήθηκε ειδική συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του KAICIID Dr. Zuhair Alharthi στο πλαίσιο του εν λόγω συνεδρίου. Το Διορθόδοξο Κέντρο εκπροσώπησε ο κ. Σέργιος Βοΐλας KAICIID Fellows Alumni. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα σχετικά με τις μελλοντικές δράσεις και συνεργασίες όλων των φορέων.

 Το συνέδριο διοργανώθηκε από το Inter-Parliamentary Union και την φιλοξενία παρείχε το Βασίλειο του Μαρόκο.