Συμμετοχή του Διορθοδόξου Κέντρου στο συνέδριο “Fake News & Εκκλησία”

Με θέμα “Wikipedia, αναζητώντας την αξιοπιστία”, ο Δρ. κ. Χρήστος Νάσιος, επιστημονικός συνεργάτης του Διορθοδόξου Κέντρου της Εκκλησίας της Ελλάδος συμμετείχε στο συνέδριο «Fake News & Εκκλησία, όταν η αλήθεια δοκιμάζεται στο φυσικό της χώρο» που διοργανώθηκε στη Θεσσαλονίκη με πρωτοβουλία του Οργανισμού Ανάδειξης Ελληνικού και Ορθόδοξου Πολιτισμού «ΑΕΝΑΟΣ» και την συμμετοχή του Τμήματος Θεολογίας και του Τμήματος Δημοσιογραφίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου και του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου. Ο κος Νάσιος ανέπτυξε τις δυνατότητες που προσφέρει η Wikipedia, αλλά και τα προβλήματα που μπορούν να δημιουργηθούν από τη κακόβουλη χρήση της. Τέλος παρουσίασε τα προγράμματα επιμόρφωσης που κάνει το Διορθόδοξο Κέντρο σε συνεργασία με τον Σύλλογο Σχολείων Κοινότητας Βικιπαίδειας Ελλάδας, του οποίου ο ίδιος είναι αντιπρόεδρος.

Παρουσίαση του προγράμματος «Η ευθύνη της μνήμης και η ευθύνη για το μέλλον»

Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα παρουσίασης των αποτελεσμάτων του προγράμματος «Η ευθύνη της μνήμης και η ευθύνη για το μέλλον». Οι εκπαιδευτικοί αλλά και μαθητές παρουσίασαν τις δραστηριότητές τους, τις οποίες υλοποίησαν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Τον Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Μάρκο Μπόλαρη εκπροσώπησε η συνεργάτης του κα Λένα Παπαρηγοπούλου, η οποία και διάβασε τον χαιρετισμό του Υφυπουργού. Την εκδήλωση τίμησε με της παρουσία του ο Ραβίνος των Αθηνών κ. Γαβριήλ Νεγρίν και ο Δρ. Γεώργιος Μονογιούδης, Ειδικός Σύμβουλος Διαχείρισης Προγραμμάτων του Μορφωτικού Τμήματος της Πρεσβείας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα, ενώ σημαντικές παρεμβάσεις πραγματοποίησαν, ο π. Γρηγόριος Παπαθωμάς, καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του ΕΚΠΑ και ο π. Αρίσταρχος Γκρέκας καθηγητής της Ανώτατης Εκκλησιαστική Ακαδημίας Αθήνας. Τους συμμετέχοντες καλωσόρισε ο κ. Σέργιος Βοΐλας επιστημονικός συνεργάτης του Διορθοδόξου Κέντρου, ενώ ο Δρ. κ. Χρήστος Νάσιος, επιστημονικός συνεργάτης του Κέντρου παρουσίασε το πρόγραμμα. Το επιμορφωτικό πρόγραμμα χρηματοδοτήθηκε από το γερμανικό Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εξωτερικών από τους πόρους του Ελληνογερμανικού Ταμείου για το Μέλλον.

Τις δράσεις τους παρουσίασαν οι εκπαιδευτικοί: Γεωργούση Ζωή, Ηλία Γεωργία, Ρήγκου Μαρία, 6ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου, Βασιλειάδου Πηνελόπη, Δικαιάκου Σπυριδούλα, 5ο Γ/σιο Ζωγράφου,Ξενοπούλου Απολλωνία, 6ο Γ/σιο Ηρακλείου, Ζώτος Ευάγγελος, Γ/σιο Θρακομακεδόνων, Ρέντη Κατερίνα, 3ο Δημοτικό Ν. Ψυχικού, Δρ. Μαρία Παζάρσκη, Δ/ντρια 2ου Γ/σίου Αμαρουσίου,Δημήτρης Σπυρόπουλος, 6ο Γ/σιο Νέας Ιωνίας, Κάβουρα Άννα, Μητροπούλου Ευδοκία, Σφουντούρη Άννα, 52ο Γ/σιο Αθηνών, Σιάσιου Αφροδίτη, 2ο Γ/σιο Καλυβίων, Πολίτου Άννα, 2ο ΓΕΛ Καλυβίων

Επίσκεψη Γυμνασίου Μεταμόρφωσης-Ηρακλείου

Ομάδα 30 μαθητών του Γυμνασίου Μεταμόρφωσης-Ηρακλείου επισκέφθηκε το Διορθόδοξο Κέντρο της Εκκλησίας της Ελλάδος. Οι μαθητές συνοδευόμενοι από τις καθηγήτριες κα Ευθυμία Ταγκαλάκη, κα Δέσποινα Μαυρομιχάλη και κα Φωτεινή Γλυμακοπούλου είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις δράσεις του Κέντρου. Συναντήθηκαν με τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Πεντέλης και Διευθυντή του Διορθοδόξου Κέντρου Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θερμοπυλών κ. Ιωάννη και ξεναγήθηκαν στους χώρους.