Η Μορφωτική Ακόλουθος της Πρεσβείας των ΗΠΑ στο Διορθόδοξο Κέντρο

Επίσκεψη στο Διορθόδοξο Κέντρο της Εκκλησίας της Ελλάδος πραγματοποίησαν η Μορφωτική Ακόλουθος της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα, κα Shanna Surendra συνοδευόμενη από την κα Ελένη Αλεξάκη, υπεύθυνη πολιτιστικών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων της Πρεσβείας. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θερμοπυλών κ. Ιωάννης, Διευθυντής του Διορθοδόξου Κέντρου μαζί με τους επιστημονικούς υπευθύνους κα Καλλιόπη Μαυραγκά, κ. Χρήστο Νάσιο και κ. Σέργιο Βοΐλα υποδέχθηκαν τα μέλη της Πρεσβείας. Ακολούθησε η παρουσίαση του έργου του Διορθοδόξου Κέντρου στους διάφορους τομείς δράσης και εν συνεχεία τα στελέχη της Πρεσβείας ξεναγήθηκαν στους χώρους της Ιεράς Μονής Πεντέλης και του Διορθοδόξου Κέντρου. Για τη λειτουργία της βιβλιοθήκης ενημερώθηκαν από την υπεύθυνη κα Ειρήνη Γρυπαίου.
Επίσης συζητήθηκαν οι δυνατότητες συνεργασίας που αφορούν σε θέματα εκπαίδευσης, πολιτισμού, δημοκρατίας και σεβασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Global Exchange on Religion in Society (GERIS)

Ο επιστημονικός συνεργάτης του Διορθοδόξου Κέντρου της Εκκλησίας της Ελλάδος κ. Σέργιος Βοΐλας συμμετείχε σε συνάντηση εργασίας της δράσης Global Exchange on Religion in Society (GERIS), που πραγματοποιήθηκε στο Μαρόκο, 29/05 – 05/06. Κατά τη διάρκεια των εργασιών πραγματοποιήθηκαν επαφές με αξιωματούχους της Ε.Ε., με Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, τοπικούς παράγοντες και εκπροσώπους της μαροκινής διανόησης. Η συγκεκριμένη δράση στοχεύει να συμβάλλει στην κοινωνική συνοχή με τη δημιουργία πρωτοβουλίας με σκοπό την ανταλλαγή καλών πρακτικών σε παγκόσμιο επίπεδο. Μέσω αυτού του προγράμματος, η Ευρωπαϊκή Ένωση δημιουργεί ένα δίκτυο παραγόντων για να συνδέσουν τις εμπειρίες τους μέσα από τη συνύπαρξη διαφορετικών θρησκειών και παραδόσεων.