Οι εκκλησιαστικές & θεολογικές βιβλιοθήκες μαζί

Με πρωτοβουλία του Διορθοδόξου Κέντρου και υπό την έγκριση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, εκπρόσωποι εκκλησιαστικών και θεολογικών βιβλιοθηκών από Ιερές Μητροπόλεις της Ελλάδος και του εξωτερικού, Ιερές Μονές και ακαδημαϊκά ιδρύματα τιμώντας την μνήμη του Αγίου Φωτίου, Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως και ιδρυτή της Μυριοβίβλου, συναντήθηκαν για πρώτη φορά διαδικτυακά την ημέρα της εορτής του Αγίου. Σκοπός της πρώτης αυτής επικοινωνίας υπήρξε η στενότερη συνεργασία των ειδικών βιβλιοθηκών με την δημιουργία αντίστοιχου δικτύου. Η πρώτη αυτή απόπειρα υπήρξε ιδιαίτερα εποικοδομητική και αναγκαία, ενώ τέθηκαν οι βάσεις για μια επόμενη συνάντηση εργασίας.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ της Ιεράς Θεολογικής Σχολής της Χάλκης και του Διορθοδόξου Κέντρου της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Την εκδήλωση χαιρέτησαν με μηνύματα τους οι: Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος Β΄, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θερμοπυλών κ. Ιωάννης, Ηγούμενος της Ι. Μ. Πεντέλης και Διευθυντής του Διορθοδόξου Κέντρου και Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σηλυβρίας κ. Μάξιμος, Μέλος της Εφορείας της Ι. Μ. Αγίας Τριάδος Χάλκης.
Δείτε τους χαιρετισμούς ΕΔΩ

Εισηγήσεις πραγματοποίησαν οι: Δρ. Ανθή Κατσιρίκου – προϊσταμένη της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Πειραιώς και Πρόεδρος της ΕΕΒΕΠ, Ειρήνη Γρυπαίου – Διορθόδοξο Κέντρο της Εκκλησίας της Ελλάδος, π. Πρόδρομος Κοτζιάς – Ιερά Μονή Παρακλήτου Ωρωπού, Ιωάννης Μουντογιαννάκης – Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης, Μαρία Μπούρμπουλη – Ανωτάτη Εκκλησιαστική Ακαδημία Αθηνών, Θεόδωρος Πανταζής – Θεολογική Σχολή Ε.Κ.Π.Α., Χαράλαμπος Μπάρδας – Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος, Πέτρος Κεραντζής – Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος, π. Νικόλαος Δούμας και Χρυσή Δημητρίου – Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής, Δήμητρα Χιώτη – Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και Αλεξάνδρα Καρπέτα – Ριζάρειος Εκκλησιαστική Σχολή.
Δείτε τις εισηγήσεις ΕΔΩ

Ο κ. Σέργιος Βοΐλας, επιστημονικός συνεργάτης του Διορθοδόξου Κέντρου συντόνισε την εκδήλωση.