Το Διορθόδοξο Κέντρο της Εκκλησίας της Ελλάδος και o Σύλλογος Σχολείων Κοινότητας Βικιπαίδειας Ελλάδας διοργανώνουν το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου και ώρα 11:00 π.μ. επιμορφωτική εκδήλωση με θέμα:
«Γνωριμία με τη Βικιπαίδεια και τις δυνατότητες εκπαιδευτικής αξιοποίησή της».
 Πώς και από ποιους διαμορφώνεται το περιεχόμενο της μεγαλύτερης διαδικτυακής εγκυκλοπαίδειας;
 Πόσο αξιόπιστο είναι και πώς μπορεί να αξιοποιηθεί στην εκπαίδευση;
Ελάτε να γνωρίσουμε το μεγαλύτερο παγκόσμιο εθελοντικό εγχείρημα ελεύθερης πρόσβασης στη γνώση και τα νέα ψηφιακά εργαλεία που δημιούργησε ο Σύλλογος Σχολείων Κοινότητας Βικιπαίδειας Ελλάδας με σκοπό να έχουν όλοι/ες ισότιμη δυνατότητα συγγραφής και επεξεργασίας δεδομένων.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στη Βιβλιοθήκη του Διορθόδοξου Κέντρου.
Για δηλώσεις συμμετοχής συμπληρώστε εδώ.

Επίσης το Διορθόδοξο Κέντρο της Εκκλησίας της Ελλάδος και o Σύλλογος Σχολείων Κοινότητας Βικιπαίδειας Ελλάδας θα οργανώσουν εισαγωγικό εργαστήριο στη συγγραφή και επεξεργασία λημμάτων της Βικιπαίδειας για όσες και όσους ενδιαφέρονται να μάθουν να γράφουν σε μία ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια, αλλά και για εκπαιδευτικούς που θα ήθελαν να την εντάξουν στη διδακτική διαδικασία.
Το εργαστήριο περιλαμβάνει συνολικά 5 συναντήσεις και θα πραγματοποιείται κάθε Τετάρτη, 17:00-20:00 στο Διορθόδοξο Κέντρο, στον χώρο της Βιβλιοθήκης, αρχής γενομένης από την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020 και ώρες 17:00-20:00.

Στους συμμετέχοντες χορηγείται ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ συνολικής διάρκειας 25 ωρών με την ολοκλήρωση του προγράμματος και μετά την ανάρτηση ενός τουλάχιστον λήμματος.
Αν ενδιαφέρεστε να συμμετάσχετε στο εργαστήριο παρακαλούμε συμπληρώστε την on line αίτηση
Απαραίτητη προϋπόθεση, κάθε συμμετέχων να φέρει μαζί του το προσωπικό του lap top ή tablet.
Email επικοινωνίας για τυχόν ερωτήσεις και περαιτέρω πληροφορίες: info@intero.gr