Εκπαιδευτικό σεμινάριο για τη σχέση θρησκείας και Μέσων Ενημέρωσης και την αναγνώριση του ρόλου των θρησκειών για την ειρήνη στον ευρωπαϊκό χώρο πραγματοποιήθηκε μεταξύ 16-21 Αυγούστου 2020 από την Ακαδημία της Deutsche Welle στη Βόννη.
Στο σεμινάριο συμμετείχε και το Διορθόδοξο Κέντρο της Εκκλησίας της Ελλάδος εκπροσωπούμενο από τον μόνιμο επιστημονικό συνεργάτη και υπεύθυνο προγραμμάτων κ. Σέργιο Βοΐλα, ο οποίος προσκλήθηκε κατόπιν προτάσεως του Διευθυντή του Διορθοδόξου Κέντρου, Μητροπολίτη Θερμοπυλών κ. Ιωάννη.
Η συγκεκριμένη επιμορφωτική δράση πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το φθινόπωρο του 2016 σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών του Ομοσπονδιακού Κράτους της Γερμανίας με στόχο να δοθεί η ευκαιρία στους εκπροσώπους των μεγάλων θρησκειών να συμβάλλουν στην προώθηση του διαλόγου και στη μετάδοση των ειρηνικών αξιών στα μέλη των κοινοτήτων μέσω των Μέσων Ενημέρωσης και των Κοινωνικών Δικτύων.
Η εκπαίδευση της DW Akademie στα μέσα ενημέρωσης πραγματοποιήθηκε με περίπου 15 συμμετοχές από την Ευρώπη και υπήρχε η δυνατότητα να συμμετοχής είτε μέσω φυσικής παρουσίας ή και διαδικτυακά.