Η Διεθνής Επιτροπή για τον Θεολογικό Διάλογο Αγγλικανών-Ορθοδόξων συνήλθε στην Αθήνα από τις 7 έως τις 14 Οκτωβρίου 2022, στο Διορθόδοξο Κέντρο της Εκκλησίας της Ελλάδος, φιλοξενούμενη από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Η Επιτροπή είναι ευγνώμων για την φιλοξενία και την υποδοχή των οποίων έτυχε εκ μέρους του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και του Μητροπολίτου Θερμοπυλών κ. Ιωάννου, Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Πεντέλης.
Η Επιτροπή συζήτησε διεξοδικώς και οριστικοποίησε ένα συμφωνημένο κείμενο σχετικό με το θέμα «Ευθανασία, Ευζωία: Η Βεβαία και Ασφαλής Ελπίδα (Συμφωνία της Πεντέλης)». Η Επιτροπή ξεκίνησε συζητήσεις στο θέμα της δωρεάς οργάνων και προτίθεται να συνεχίσει την εξέταση αυτού του θέματος στην επόμενη συνεδρίασή της.
Όπως και στις προηγούμενες συναντήσεις, το έργο της Επιτροπής στηρίχθηκε στην καθημερινή προσευχή και λατρεία. Τα μέλη της Επιτροπής παραβρέθηκαν στην τέλεση της Θείας Λειτουργίας στην Ιερά Μονή της Πεντέλης, όπου ενθυμήθηκαν με ευχαριστία προς τον Θεό την ζωή και την συμβολή στον Διάλογο των πρώην μελών της Επιτροπής τα οποία απεβίωσαν εφέτος, τους μακαριστούς Μητροπολίτες Διοκλείας κυρό Κάλλιστο και Φιλομηλίου κυρό Ηλία.
Η Επιτροπή επισκέφθηκε την Αγγλικανική Εκκλησία του Αγίου Παύλου στην Αθήνα όπου έγιναν ευγενικώς δεκτοί από τον Προιστάμενο, τον Αιδεσιμολογιώτατο Canon κ. Leonard Doolan, και τον Βρεττανό Πρέσβη στην Ελλάδα, κ. Matthew Lodge. Η Επιτροπή επισκέφθηκε επίσης την καθέδρα της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, όπου έγιναν τιμητικώς και θερμώς δεκτοί από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο.
Η Επιτροπή είχε την ευλογία να επισκεφθεί ιστορικά μέρη, συμπεριλαμβανομένων του Μουσείου της Ακροπόλεως, της Ακροπόλεως και του λόφου του Αρείου Πάγου.