• Από τις 14 έως τις 16 Φεβρουαρίου 2023 το Διορθόδοξο Κέντρο διοργάνωσε ένα εκπαιδευτικό σεμινάριο – εργαστήριο στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ KA2 “ALL IN” με τους συμμετέχοντες, εκπροσωπώντας τους φορείς τους, να προέρχονται από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Γερμανία, Ισπανία, Ιταλία) αλλά και από Ιδρύματα όπως το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Siena (Università per Stranieri di Siena – Ateneo Internazionale).
  Oι Ευρωπαίοι εταίροι του έργου αλλά και Έλληνες εξειδικευμένοι εκπαιδευτικοί μοιράστηκαν τις εμπειρίες και τις γνώσεις τους. Παράλληλα, παρουσιάστηκαν τρόποι για την αντιμετώπιση της υπό συνεχή διαμόρφωση νέας πραγματικότητας που σχετίζεται με την μετανάστευση, τις αυξανόμενες προσφυγικές ροές και την διδασκαλία ξένης γλώσσας σε διάφορα επίπεδα. Οι επιμορφωτές και οι ομιλητές βοήθησαν στην ενίσχυση της τεχνογνωσίας των συμμετεχόντων και την εμπλούτισαν μέσω της ενεργούς συμμετοχής και της ομαδοσυνεργατικής διδασκαλίας. Το πρόγραμμα περιελάμβανε δύο ημέρες επιμόρφωσης από τους:
  Κυριακή Μαντέλλου, Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων,
  Δάφνη Γαβρίλη, Διευθύντρια Πειραματικού Διαπολιτισμικού Γυμνασίου Αθηνών,
  Cliff Parry Msc, Academic Manager at British Council,
  Μαρία Βαρβέρη, καθηγήτρια Αγγλικής Γλώσσας 1ο Γυμνάσιο Μάνδρας,
  Δρ. Γκέλη Αρώνη, Προϊσταμένη Μονάδας Ένταξης και Υποστήριξης Ασυνόδευτων Ανηλίκων, Ειδική Γραμματεία Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων, Υπουργείο Μετανάστευσης & Ασύλου,
  Ευαγγελία Καραγιάννη, Συντονίστρια Εκπαιδευτικού έργου Κλάδου Αγγλικής Γλώσσας,
  Γιώργος Αλεξόπουλος, General Manager – Symplexis,
  Βασιλική Κοσμάτου, καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής 1ο Γενικό Λύκειο Ιλίου,
  Αγγέλα Μεταλληνού, καθηγήτρια Γερμανική Γλώσσας, Αρσάκεια Εκπαιδευτήρια Αθηνών.
  Το πρόγραμμα περιελάμβανε επιπλέον και μια ημέρα επίσκεψης στους εξής φορείς και σχολεία: Στο 2ο ΕΠΑ.Λ. Αθηνών, στο Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών και στην οργάνωση «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.