Αντιπροσωπεία της Ορθόδοξης Θεολογικής Ακαδημίας του Volyn της Ουκρανίας, φιλοξενήθηκε στο Διορθόδοξο Κέντρο της Εκκλησίας της Ελλάδος στις 31/10 – 02/11 2023, στο πλαίσιο της επισκέψεώς τους στην Ελλάδα. Η επιστημονική ομάδα του Διορθοδόξου Κέντρου ξενάγησε τους Ουκρανούς Ιερείς και τη συνοδεία τους στην Ιερά Μονή Πεντέλης και στους χώρους του Διορθοδόξου Κέντρου. Ιδιαίτερο υπήρξε το ενδιαφέρον για τη συνεργασία των βιβλιοθηκών της Ακαδημίας του Volyn και του Διορθοδόξου Κέντρου. Επίσης συζητήθηκαν τα επόμενα βήματα αυτής της από κοινού προσπάθειας στο πλαίσιο του δικτύου Εκκλησιαστικών Βιβλιοθηκών.
Την αντιπροσωπεία της Ορθόδοξης Θεολογικής Ακαδημίας, που έχει έδρα το Lutsk της δυτικής Ουκρανίας, αποτελούν ο Πρύτανης της, πρωτοπρεσβύτερος Δρ. Volodymyr Vakin, Καθηγητής Κανονικού Δικαίου, ο αντιπρύτανης, υπεύθυνος εκπαίδευσης, πρωτοπρεσβύτερος Δρ. Vladyslav Fulmes, καθηγητής εκκλησιαστικής ιστορίας, ο Αρχιμανδρίτης και Ηγούμενος της Ιεράς Μονής του Αγίου Νικολάου Zhydychyn, Δρ. Konstantinos Marchenko, Καθηγητής Ποιμαντικής και ο επικεφαλής του γραφείου τύπου της Ακαδημίας Πρωτοπρεσβύτερος Viktor Pushko, Καθηγητής Πατρολογίας.
Την διερμηνεία εξυπηρέτησε ο κ. Vasyl Prus, μεταπτυχιακός φοιτητής ΑΠΘ. Την αντιπροσωπεία συνόδευσε ο Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου.