Το Διορθόδοξο Κέντρο της Εκκλησίας της Ελλάδος, οι Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων «Άκτιος» και η Εταιρεία Alzheimer Αθηνών συνδιοργάνωσε μια δράση με θεματικές που αφορούν στο χώρο της ψυχικής υγείας.

Οι θεματικές έχουν ως περιεχόμενο την επικοινωνία των ανθρώπων με άνοια, την συμπεριφορά των φροντιστών τους, καθώς και των παιδιών που έρχονται σε επαφή μαζί τους. Σκοπός της όλη δράσης υπήρξε καταρχάς, η επιμόρφωση πάνω στα συγκεκριμένα θέματα και η δημιουργία ενός πλαισίου διαλόγου των φορέων, ώστε να εστιάζουμε κάθε φορά στην όσο το δυνατόν καλύτερη περίθαλψη των ανθρώπων με άνοια και στο κρίσιμο ζήτημα της κοινωνικής αποδοχής.
Το πρώτο online σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στις 9 Δεκεμβρίου 2020 με θέμα: «Επικοινωνία με τον παππού και την γιαγιά από απόσταση» με αφορμή την καραντίνα, την απομόνωση και τον εγκλεισμό λόγω της πανδημίας.
Το δεύτερο διαδικτυακό σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στις 16 Δεκεμβρίου 2020 και είχε θέμα: «Δραστηριότητες και παιχνίδια με τον παππού και την γιαγιά» ως συνέχεια της πρώτης διαδικτυακής συνάντησης.
Το τρίτο webinar με τον ιδιαίτερο τίτλο «Συμπεριφορά των παιδιών σε ανθρώπους με άνοια» πραγματοποιήθηκε στις 3 Μαρτίου 2021. Ουσιαστικά αυτή η εκδήλωση ασχολήθηκε με το πολύ σοβαρό θέμα των παιδιών που έχουν στην οικογένεια τους ή στον κύκλο τους, στενό ή ευρύτερο, άτομα με άνοια ή Αλτζχάιμερ.
Ο Σεβ. Μητροπολίτης Θερμοπυλών κ. Ιωάννης, Διευθυντής του Διορθοδόξου Κέντρου, παρουσίασε κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων την ποιμαντική διάσταση του θέματος.