Την Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021, το Δίκτυο Εκκλησιαστικών και Θεολογικών Βιβλιοθηκών συμμετείχε στο 27ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών και πιο συγκεκριμένα στην ειδική συνεδρία για τα συνεργατικά δίκτυα βιβλιοθηκών με τίτλο «Οι ειδικές βιβλιοθήκες στην Ελλάδα: Η δικτύωση ως απάντηση σε κοινές προκλήσεις».
Στη συνεδρία αυτή, αρχικά οι εκπρόσωποι των δικτύων παρουσίασαν τα σχήματα στα οποία συμμετέχουν, τις βιβλιοθήκες-μέλη, τους σκοπούς, τις δράσεις που υλοποιούν, τα προβλήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν.
Στο δεύτερο σκέλος της συνεδρίας και στη συζήτηση που ακολούθησε, οι συμμετέχοντες απάντησαν σε μια σειρά ερωτήσεων σχετικά με τα δίκτυα, και πιο συγκεκριμένα την αναγκαιότητα διασύνδεσης με άλλους φορείς, τα πεδία σύμπραξής τους, την οργάνωσή τους και την εκπαίδευση των βιβλιοθηκονόμων για την ένταξη και συμμετοχή τους σε κάποιο δίκτυο.
Το Δίκτυο Εκκλησιαστικών και Θεολογικών Βιβλιοθηκών εκπροσώπησαν η κ. Ειρήνη Γρυπαίου από το Διορθόδοξο Κέντρο της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο π. Καλλίνικος Ευαγγελόπουλος από την Ιερά Μονή Αγίου Διονυσίου Ολύμπου και η κ. Αργυρώ Σουρέλα από την Ιερά Μητρόπολη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών.
Τη συνεδρία συντόνισε ο κ. Μιχάλης Σφακάκης, Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου.
Μπορείτε να παρακολουθήσετε το βίντεο της συνεδρίας ΕΔΩ, ειδικότερα για το δίκτυο των εκκλησιαστικών & θεολογικών βιβλιοθηκών από το 50:33.

Επίσης μπορείτε να ακούσετε τη συνέντευξη των συμμετεχόντων στην ραδιοφωνική εκπομπή Βιβλιοθήκες στα FM